Το κολιμπρί γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

01/04/2024

Η κοινοτική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, μια μέρα μετά την επίσημη, 5.30-8.00μμ, με μια αφιερωματική εκδήλωση.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966. (διάβασε περισσότερα, εδώ)

Πρόγραμμα:

  • Οι ΠαραμυθιαΖω θα πουν ιστορίες του Άντερσεν, που βρήκαν στα ράφια της Βιβλιοθήκης.
  • Όποιο παιδί θέλει να μιλήσει για μια ιστορία που διάβασε, θα πάρει δώρο ένα βιβλίο.
  •  Θα φτιάξουμε ανοιξιάτικες πολύχρωμες πεταλούδες, με τη μέθοδο της χαρτοκοπτικής που αγαπούσε πολύ ο Άντερσεν.
    Με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα, των ΠαραμυθιαΖω και εθελοντών.

Λίγα λόγια για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα

Η δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και εφήβους (αλλά και κάποια για γονείς και γενικότερα ενήλικες) φιλοξενείται στον Φοίνικα, στον χώρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (πάνω από τα ΚΑΠΗ και το Ιατρείο του Φοίνικα). Πρόκειται για μια ιδέα που εποπτεύεται από το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα με την οργανωτική ευθύνη της ομάδας αφηγητών ΠαραμυθιαΖω και τη συμμετοχή εθελοντών δημοτών, ως μια αφιλοκερδής δράση. Ο χώρος συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε έναν μικρό πολυμορφικό χώρο όπου, πέραν των συνεδριάσεων, από το 2021 φιλοξενεί τη Βιβλιοθήκη του Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική.
Έτσι, ένας πολύτιμος για τον Δήμο χώρος αξιοποιείται περαιτέρω και γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός, για το καλό του τόπου μας.
Στόχος είναι να συμβάλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού μας αλλά στην κινητικότητα της τοπικής κοινότητας μέσα από τη συνεργασία.
Έχει έμβλημά της το κολιμπρί, ως σύμβολο της συνεργατικότητας, με βάση έναν παλιό αφρικάνικο μύθο.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα έχει ήδη δεχτεί μια σειρά βιβλίων χάρη στη δωρεά του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών «Ι.Μ. Καρράς». Σε αυτόν τον όγκο, προστίθενται βιβλία που υπάρχουν ήδη στην αποθήκη του κτιρίου και επιλεγμένα βιβλία από την ιδιωτική βιβλιοθήκη των
ΠαραμυθιαΖω που επίσης έχουν προκύψει από δωρεές προς την ομάδα αλλά και δωρεές βιβλίων οικογενειών, όταν πλέον δεν τα χρειάζονται, με ένδειξη του ονόματος του δωρητή στο εσώφυλλο εκάστοτε βιβλίου.
Επίσης, συνεχίζεται η προσπάθεια για χορηγίες σε βιβλία και εξοπλισμό εκ μέρους επιχειρήσεων και φορέων (βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι κοκ) με ανάλογη αναγνώριση.
Έχει δημιουργηθεί σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση όσων αγαπούν το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, ενώ θα γίνεται τακτική ενημέρωση για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μέσω των ΜΜΕ.

Επικοινωνία: [email protected]


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist