Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα – Νέες μέρες και ώρες λειτουργίας

30/09/2022

Η κοινοτική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική ανοίγει ξανά! Μετά την έρευνα κοινού που έγινε την άνοιξη του 2022, έγινε αντιληπτό ότι χρειάζεται κι αξίζει να αυξηθούν οι μέρες και να αλλάξουν οι ώρες λειτουργίας. Έτσι, θα λειτουργεί 3 φορές την εβδομάδα, αλλά και με ραντεβού για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του νησιού. Έτσι, από τις 5 Οκτωβρίου 2022, το κολιμπρί Βίφι μας περιμένει:

Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη 5.30’-7.30’ το απόγευμα

Προς το παρόν, την εποπτεία του χώρου αναλαμβάνουν μέλη της Κοινότητας του Φοίνικα, τα μέλη της ομάδας αφήγησης ΠαραμυθιαΖω και τα μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Αλλού ντ’ Αλλού. Ωστόσο, προσκαλούμε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να διαθέσει έστω και μια μέρα τον μήνα ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να παραμείνει ανοιχτή περισσότερες μέρες.

Δηλώσεις πρόθεσης εθελοντικής συμμετοχής στον σύνδεσμο
https://forms.gle/MSkLrvhGVQ9fuxRm6

Στη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφυλλίσουν, να διαβάσουν και να δανειστούν για 15 ημέρες όποιο βιβλίο επιθυμούν. Στον χώρο υπάρχουν τραπέζια, καναπέδες, μαξιλάρες και χαλιά ώστε ο καθένας να βρει το σημείο που του ταιριάζει. Τα πολύ μικρά παιδιά χρειάζεται να συνοδεύονται από οικείους τους ενήλικες (γονείς, κηδεμόνες, φροντιστές, εκπαιδευτικούς κοκ).

Παρακολουθείτε τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες αφίξεις βιβλίων, σχόλια από αναγνώστες και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Για την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη δεν είναι υποχρεωτική η δωρεά βιβλίων, ωστόσο είναι ευπρόσδεκτη:

  • Κατηγορίες βιβλίων: παιδική και εφηβική λογοτεχνία, παραμύθια, κόμικ, θεματικοί τόμοι. Παρακαλούμε μη φέρνετε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και σχολικά βιβλία.
  • Σε κάθε βιβλίο θα αναγράφεται το όνομα εκείνου που το δώρισε και η χρονιά.
  • Στον χώρο υπάρχουν ονομαστικές χάρτινες σακούλες όπου θα τοποθετούνται προσωρινά τα βιβλία ανά δωρητή, μέχρι να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν.

Χορηγοί επικοινωνίας: cyclades24, empneusi.gr, syrostoday, syrosagenda.gr, Κοινή Γνώμη, ΑιγαίοLive.

Στον χώρο υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα, ενώ η χρήση μάσκας από τους ενήλικες είναι ενδεδειγμένη.

Λίγα λόγια για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα

Η δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και εφήβους (αλλά και κάποια για γονείς και γενικότερα ενήλικες) φιλοξενείται στον Φοίνικα, στον χώρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (πάνω από τα ΚΑΠΗ Φοίνικα). Πρόκειται για μια ιδέα που εποπτεύεται από το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα με την οργανωτική ευθύνη της ομάδας αφηγητών ΠαραμυθιαΖω και τη συμμετοχή εθελοντών δημοτών, ως μια αφιλοκερδής δράση. Ο χώρος συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε έναν μικρό πολυμορφικό χώρο όπου, πέραν των συνεδριάσεων, από το 2021 φιλοξενεί τη Βιβλιοθήκη του Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική. Έτσι, ένας πολύτιμος για τον Δήμο χώρος αξιοποιείται περαιτέρω και γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός, για το καλό του τόπου μας.

Στόχος είναι να συμβάλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού μας αλλά στην κινητικότητα της τοπικής κοινότητας μέσα από τη συνεργασία.
Έχει έμβλημά της το κολιμπρί, ως σύμβολο της συνεργατικότητας, με βάση έναν παλιό αφρικάνικο μύθο.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα έχει ήδη δεχτεί μια σειρά βιβλίων χάρη στη δωρεά του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών «Ι.Μ. Καρράς». Σε αυτόν τον όγκο, προστίθενται βιβλία που υπάρχουν ήδη στην αποθήκη του κτιρίου και επιλεγμένα βιβλία από την ιδιωτική βιβλιοθήκη των ΠαραμυθιαΖω που επίσης έχουν προκύψει από δωρεές προς την ομάδα αλλά και δεκάδες δωρεές βιβλίων ιδιωτών, όταν πλέον δεν τα χρειάζονται, με ένδειξη του ονόματος του δωρητή στο εσώφυλλο εκάστοτε βιβλίου. Επίσης, συνεχίζεται η προσπάθεια για χορηγίες σε βιβλία και εξοπλισμό εκ μέρους επιχειρήσεων και φορέων (βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι κοκ) με ανάλογη αναγνώριση.

Έχει δημιουργηθεί  για την ενημέρωση όσων αγαπούν το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, ενώ θα γίνεται τακτική ενημέρωση για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μέσω των ΜΜΕ.

Ελπίζουμε να γίνουμε περισσότεροι σε αυτήν την προσπάθεια!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist