Χρήστος Νικολόπουλος & Νίκος Αναγνωστάκης – “Τα απρόοπτα” (Κύκλος Α’) | Νέο άλμπουμ

04/11/2021

Νέος δίσκος σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Aναγνωστάκη με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών με τη σφραγίδα του Ogdoo Music Group.

Τραγουδούν: Αντωνοπούλου, Δεληβοριάς, Δήμου, Καραπατάκη, Κοτονιάς, Κοτσίρας, Κραουνάκης, Λιδάκης, Πασχαλίδης, Στρατηγού, Τσαλιγοπούλου.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος σημειώνει στο ένθετο του άλμπουμ:

“Υπάρχει ένα κενό σήμερα ανάμεσα στο καθαρό λαϊκό τραγούδι και την σχολή των τραγουδοποιών και το έντεχνο τραγούδι. Αυτό το “χάσμα” έρχονται να γεφυρώσουν τα “Απρόοπτα”. Και σε αυτό συντελούν και οι ερμηνευτές και οι στίχοι.

Οι πρώτοι αποδέχθηκαν όλοι με χαρά και σεβασμό την πρόσκλησή μου και τους ευχαριστώ. Κέντησα πάνω τους. Πάντα το να γράψω πάνω στο ύφος και τις δυνατότητες των ερμηνευτών, το κατά παραγγελία που λέγαμε παλιά, το θεωρώ θετικό. Παίρνω κι εγώ με τη σειρά μου κίνητρα να γεννήσω νέα πράγματα, να προσφέρω, να δημιουργήσω λαμβάνοντας υπόψιν τα μουσικά ρεύματα των καιρών μας, με τη δική μου όμως αντίληψη, ευαισθησία και ταυτότητα.

Ο Νίκος Αναγνωστάκης είναι προσωπικός μου φίλος. Τα πρώτα τραγούδια που υπέγραψε τα μελοποίησα εγώ. Και τότε είχε ένα σοβαρό περιεχόμενο στο στίχο του. Όμως στο χρόνο έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, εντυπωσιακά θα έλεγα. Στα προσόντα του, τα πρωτότυπα θέματα τα οποία συλλαμβάνει και με τα οποία καταπιάνεται, ο τρόπος που τα αναπτύσσει και η καλή τεχνική του, οι ωραίες ρίμες του. Κάθε τραγούδι του δίσκου είναι και μία ξεχωριστή, ευρηματική ιστορία.”

 O στιχουργός της έκδοσης Νίκος Αναγνωστάκης τοποθετείται με τη σειρά του:

“Γνωριζόμαστε πάνω από 30 χρόνια, με σχεδόν καθημερινή παρέα, αλλά ακόμη και μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας δεν κατάφερα ακόμη να τον απομυθοποιήσω… Όταν ζεις δίπλα στον Χρήστο έχεις την αίσθηση βρε παιδί μου ότι γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος άνθρωπος. Πέρα από το μεγάλο του ταλέντο και την δημιουργικότητά του η σεμνότητά του, η εντιμότητά του και η ευαισθησία του είναι μοναδική! Μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας μαζί του πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν υπήρχε ο Χρήστος μόνο μία προηγμένη φαντασία θα μπορούσε και θα έπρεπε να τον είχε επινοήσει.”

Στα “Απρόοπτα” του Χρήστου Νικολόπουλου και του Νίκου Αναγνωστάκη δίνουν το παρών ξεχωριστοί ερμηνευτές ενώ έχουμε και μοναδικές εκπλήξεις με την παρουσία πηγαίων συνθετών και τραγουδοποιών. Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι όλοι τους απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το υλικό και την προσπάθεια των δύο δημιουργών και συμμετείχαν στην ολοκλήρωση της έκδοσης ολόκαρδα και ουσιαστικά.

Με αλαφαβητική σειρά, τα “Απρόοπτα” κέντησαν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Δήμου, Ιουλία Καραπατάκη, Θοδωρής Κοτονιάς, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ασπασία Στρατηγού, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Καθοριστική η συμβολή του Φώτη Σιώτα στην ενορχήστρωση και οργάνωση της παραγωγής και το εξαιρετικό ομοιογενές τελικό αποτέλεσμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Μπαλαχούτης σε σημείωμά του πρόκειται για… Απρόοπτα τραγούδια με προοπτική!

Τα “Απρόοπτα” κυκλοφορούν σε συλλεκτική έκδοση βιβλίου & Cd από το Ogdoo Music Group και βρίσκονται στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων.

Αποκτήστε το βιβλίο & Cd από το shop.ogdoo.gr πατώντας εδώ.

Το βιβλίο που συνοδεύει “Τα απρόοπτα”, περιέχει πλούσιο υλικό με σπάνιες φωτογραφίες, κείμενα, στίχους και λεπτομέρειες της ηχογράφησης. Προσεχώς “Τα απρόοπτα”, κύκλος α’ θα κυκλοφορήσουν και σε περιορισμένα αντίτυπα αριθμημένων LP σε “βαρύ” βινύλιο 180gr.

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Ακούστε “Τα απρόοπτα” στο YouTube ή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Credits:
Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασική – Ακουστική κιθάρα
Νάσος Σιωπήλης: Programing – Πιάνο – Synthesizer
Dasho Kurti: Ακορντεόν
Δημήτρης Τσεκούρας: Κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: Κλαρίνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα – φλικόρνο
Φώτης Σιώτας: Βιολί – Βιόλα
Παρασκευάς Κίτσος: Κοντραμπάσο
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πιάνο
Γιάννης Αγγελόπουλος: Τύμπανα

Ενορχήστρωση και οργάνωση παραγωγής: Φώτης Σιώτας
Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering / Επιμέλεια παραγωγής: Βασίλης Νικολόπουλος
Η ηχογράφηση έγινε στο Studio N (Χρήστος Νικολόπουλος)
Το τραγούδι «Κουράστηκα να σ’ αγαπώ» σε ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου ηχογραφήθηκε στο Zero Gravity Studios με ηχολήπτη τον Γιώργο Δημητρόπουλο
Μέρος των ηχογραφήσεων πραγματοποιήθηκε στο Φabrika Music Studio με ηχολήπτη τον Νάσο Σιωπήλη

Βρείτε τον Χρήστο Νικολόπουλο στα social media:
Website | Facebook  | Instagram 

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist