Χριστούγεννα Μαζί – Παρουσίαση των Εορταστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

21/11/2019

Όσο κι αν ο καιρός επιμένει αντίθετα, οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και μαζί με αυτές ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο και σύνθημα «Χριστούγεννα Μαζί».

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε χθες το μεσημέρι από το Δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη οι οποίοι τόνισαν με τις τοποθετήσεις τους την αισιοδοξία τους για μία αυθεντική, ζωντανή και παραμυθένια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα βιώσουν κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου τους επόμενους δύο μήνες. Μουσική, χορός, θέατρο, animation, ψυχαγωγικά δρώμενα και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις απαρτίζουν το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται σωστά δομημένο, πλουραλιστικό και χωρίς υπερβολές.

Όπως ήταν αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων την Κυριακή 01/12, με τη φωταγώγηση του νέου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ύψους 9 μέτρων το οποίο θα κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου. Και επειδή έναρξη χωρίς μουσική δεν γίνεται, η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα βρίσκονται εκεί για να μας βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Γιάννης Δεσύπρης, ο οποίος μάλιστα πρόδωσε μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς καθώς το Δημαρχείο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ως θεατρικός χώρος.

Η κα Λεονταρίτη ξεχώρισε επίσης την συμπαραγωγή του Δήμου με το AnimaSyros “Anima Christmas 2019” στις 23 & 24/12 στο Θέατρο Απόλλων όπου τα μικρά παιδιά του νησιού θα παρακολουθήσουν ένα ειδικό εορταστικό πρόγραμμα προβολής ταινιών κινουμένων σχεδίων απ’ όλο τον κόσμο, με ελεύθερη είσοδο. Ξέρετε όλοι τι θα κάνετε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Από τις δράσεις που ξεχωρίζουν είναι το «Δώσε Βιβλίο Πάρε Βιβλίο» σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας οι οποίοι μας καλούν να συγκεντρώσουμε βιβλία που πλέον δε θέλουμε στην Εστία των Προσκόπων με σκοπό τη δημιοουργία μίας νέας παιδικής βιβλιοθήκης η οποία θα δωρηθεί σε κάποιο φορέα που την έχει ανάγκη. Επιπλέον ο κάθε μικρός ηλικιακά δωρητής θα παίρνει και ο ίδιος ένα βιβλίο σαν ανταπόδοση στην προσφορά του. Και επειδή το φετινό πρόγραμμα επιθυμεί να εστιάσει στο βιβλίο και στη σχέση παιδιού και βιβλίου συγκεκριμένα, αξίζει να αναφέρουμε την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Ακροβάτης και οι άλλοι» της Ευτυχίας Ηλιάδου στις 13/12 στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

Φυσικά από το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα δε θα λείψει το Σπίτι του Άη Βασίλη στην Έπαυλη Τσιροπινά το οποίο φέτος εμπλουτίζεται και γίνεται ακόμα πιο διαδραστικό με σκοπό να ζωντανέψει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Για όσους αναρωτιέστε, ο Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στο συριανό σπίτι του από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Στα γιορτινά όμως θα ντυθεί και η Ερμούπολη και σε αυτό θα συμβάλλουν οι δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου με δρώμενα, μουσική και διασκεδαστές την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, οι οποίες όμως πιθανόν λόγω περιορισμένου χρόνου δεν παρουσιάστηκαν εκτενώς, έγινε όμως ιδιαίτερη αναφορά στην ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ειδικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς και την άψογη συνεργασία του Τμήματος Πολιτισμού με φορείς, χορηγούς και τα λοιπά τμήματα του Δήμου όπως την Τεχνική Υπηρεσία η οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το γιορτινό διάκοσμο. Φυσικά όλα αυτά είναι ευχάριστα και καλοδεχούμενα, καθώς όταν υπάρχουν ιδέες, συνεργασία και στόχευση και οι οικονομικοί πόροι επαρκούν και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες και του κοινού και όσον εργάστηκαν για αυτό.

Άλλες δράσεις που εμείς ξεχωρίζουμε; Οι Μουσικές Ιστορίες που θα μας αφηγηθούν ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη στις 04/12 στο Θέατρο Απόλλων, η θεατρική παράσταση «Που πήγαν οι κουραμπιέδες» του Αντώνη Μπούμπα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων στις 18 & 19/12 στο Θέατρο Απόλλων, το “Ταξίδι του Χιονάνθρωπου” από το European Fairytale Association σε συνεργασία με την Παιδική – Νεανική Χορωδία της ΟΤΚ στις 21 & 22/12 στο Θέατρο Απόλλων και η θεατρική παράσταση “Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι” από τον ΘΕΠΟΣ Απόλλων στο Θέατρο Απόλλων 03,04 & 05/01.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις αναλυτικά εδώ ή να προμηθευτείτε ένα από τα 10.000 έντυπα που από χθες έχουν ξεκινήσει να μοιράζονται σε όλο το νησί.

Τέλος να αναφέρουμε πως στην παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος βρέθηκαν και μίλησαν για τις δράσεις τους η εντεταλμένη σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αγγελική Πρίντεζη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, οι εκπρόσωποι των Προσκόπων, Νίκος Κουμαριανός και Νεκτάριος Αλιφαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Ποσειδών”, Δημήτρης Νταλαχάνης, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Γιάννης Δεσύπρης.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μαγικά για όλους μας. Και όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο Δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας στο κλείσιμο της ομιλίας του «Οι εκδηλώσεις είναι απλώς ο τροχός. Η καλή διάθεση και η καλή προαίρεση είναι αυτή που θα μας βάλει στο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων».

Ελένη Λαμπράκη


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist