Σύρος, πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

14/11/2016

Η Σύρος ντύνεται με τα γιορτινά της χρώματα, αρώματα και φώτα και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που θα παρουσιαστούν στην καρδιά των Χριστουγέννων.

Για ακόμη μια χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες με καταξιωμένους μουσικούς, θεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή και δρώμενα με τη συμμετοχή των λιλιπούτειων φίλων του νησιού.

«Όλο το νησί μια γιορτή» και η επίσημη τελετή έναρξης θα δοθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης όπου και θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, η Παιδική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, το Τρεχαντηράκι της Ελπίδας και παιδιά από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του νησιού τα οποία και θα μεταδώσουν με το δικό τους τρόπο το «Χριστούγεννα γιορτάζουμε στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το σύνθημά μας».

Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις La Traviata (ταυτόχρονη προβολή σε 13 πόλεις της Ελλάδας) και Καρμενσίτας (παράσταση για μαθητές) στις 26 και 28 Νοεμβρίου αντίστοιχα, στο Θέατρο Απόλλων. Ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει ζωντανή μετάδοση της όπερας L’amour de loin από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Μουσικές παραγωγές όπως το πρόγραμμα Restart με τον Νίκο Πορτοκάλογλου & Ευγενείς Αλήτες στις 12 και 13 Δεκεμβρίου και Best of με τον Φοίβο Δεληβοριά στις 27 Δεκεμβρίου έρχονται επίσης στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων με νέα αλλά και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από την προσωπική δισκογραφία των καλλιτεχνών.

Ο αγαπημένος άγιος των παιδιών για ακόμη μια χρονιά θα υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους στο Σπίτι του Άη Βασίλη στην Ποσειδωνία από τη Δευτέρα 26 έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Δραστηριότητες για παιδιά, προβολές ταινιών, εργαστήριο κατασκευών αλλά και παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια και πολλές ακόμη εκπλήξεις προετοιμάζονται πυρετωδώς από τα ξωτικά του Άη Βασίλη.

Το πλούσιο πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, πλαισιώνεται από πολλές ακόμη ξεχωριστές παραστάσεις και μοναδικές παραγωγές και μπορείτε να το δείτε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ.
Χορηγός Επικοινωνίας: Empneusi 107 FM


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist