Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ

09/12/2022

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 8 μ.μ.,
στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου

Με μια ξεχωριστή συναυλία ολοκληρώνεται ο κύκλος εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» για το τρέχον έτος 2022. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα σπουδαίων συνθετών, όπως οι Χέντελ, Μπαχ, Μότσαρτ και Καλομοίρης, άλλα και εκκλησιαστικοί ύμνοι και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα μεταφέρουν στο κοινό το χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ και οι συντελεστές της συναυλίας Γεωργία Μπαλαμπίνη (υψίφωνος), Μαγδαληνή Καλοπανά (εκκλησιαστικό όργανο) και η Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων με τη διεύθυνση των Νίκου Ρούσσου και Έλλης Γούναρη, προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες του νησιού στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου με τα γραφικά στολισμένα σοκάκια και τη μοναδική φάτνη που κατασκεύασαν τα μέλη της Ενορίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, για μια ακόμη αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου SONIC, με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+, καθώς και στο πλαίσιο του έργου “Μικροί Οργανίστες εν Σύρω”, το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδοτική στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Στόχος των δράσεων και των δύο έργων είναι η ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σχετικά με το εκκλησιαστικό όργανο και την καλλιτεχνική του αξία, αλλά και η ανάδειξη της δημιουργικής εξέλιξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 8 μ.μ.
Γεωργία Μπαλαμπίνη, υψίφωνος
Μαγδαληνή Καλοπανά, εκκλησιαστικό όργανο
Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων
Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Ρούσσος, Έλλη Γούναρη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχέδιο αφίσας: Κώστας Καταγάς
Οπτική ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος / Syrostoday
Για περισσότερες πληροφορίες: www.anofestival.gr


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist