Χρυσή Κρητικοπούλου – “Δώρο η ζωή” | Νέο τραγούδι

27/10/2021

Η Χρυσή Κρητικοπούλου συστήνεται στο κοινό με το τραγούδι “Δώρο η ζωή”, προάγγελο της κυκλοφορίας του πρώτου προσωπικού της δίσκου που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από το Ogdoo Music Group και θα φέρει τη σφραγίδα καταξιωμένων δημιουργών.

Το τραγούδι “Δώρο η ζωή” υπογράφουν ο συνθέτης Χρήστος Νευρίδης και η στιχουργός Όλγα Κουτσού. Η Χρυσή Κρητικοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική της περιπέτεια ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όταν ασχολήθηκε με την παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας κανονάκι. Μετά την κάθοδό της στην Αθήνα σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο.

Παρά τη νεαρή της ηλικία έχει ήδη συνεργαστεί με τον Γιώργο Καζαντζή, τον Λουκά Θάνο και τη Ντιλέκ Κοτς. Το 2019 ερμήνευσε το τραγούδι “Το μαχαίρι” για τη θεατρική παράσταση “Ματωμένος γάμος” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κανέλου. Έχει συνεργαστεί επίσης με σημαντικούς σολίστες, ερμηνεύοντας κυρίως στη σκηνή του ιστορικού χώρου της Μπουάτ «Απανεμιά».

Το τραγούδι “Δώρο η ζωή” είναι μια ωδή στην αξία του μοναδικού και ανανταπόδοτου δώρου της ζωής, μιας ζωής ανθεκτικής που επιμένει να ευδοκιμεί κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες.

Η Χρυσή Κρητικοπούλου, ένας φωτεινός άνθρωπος η ίδια, μας χαρίζει μία εξαιρετική ερμηνεία που αναδεικνύει τις μεγάλες φωνητικές της δυνατότητες και την εκφραστική της πλαστικότητα και δύναμη. Ο Χρήστος Νευρίδης και η Όλγα Κουτσού αξιοποιούν το δημιουργικό τους χάρισμα και μας παρουσιάζουν ένα τραγούδι “αληθινό”, από αυτά που χαράζονται στη μνήμη.

Το τραγούδι “Δώρο η ζωή” κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τος ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Credits:
Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος
Mastering: Χρήστος Μέγας
Σκηνοθεσία, μοντάζ: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου
Παιδί: Αλεξία
Studio: Polytropon Recording Studio

Κιθάρες: Κώστας Νικολόπουλος
Τύμπανα: Θάνος Καζαντζής
Κοντραμπάσο: Γιώργος Δούσος
Μπαγιάν: Σταμάτης Πασόπουλος
Τζουρά: Παύλος Παφρανίδης

Βρείτε την Χρυσή Κρητικοπούλου στα social media:
Facebook | Instagram 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist