Νέο album από το Γιάννη Μαρκόπουλο

30/09/2016

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος επιστρέφει με ένα νέο μουσικό έργο με τίτλο “Κρητικός Ορίζοντας” το οποίο αποτελείται από οχτώ τραγούδια και ένα ορχηστρικό. Ο θεματικός άξονας της σειράς αυτής των τραγουδιών διακλαδώνεται σε σκέψεις και εντυπώσεις της νεανικής πορείας του συνθέτη στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του (ο Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο της Κρήτης, και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Ιεράπετρα όπου πήρε τα πρώτα του μουσικά μαθήματα).

Ο “Κρητικός Ορίζοντας” είναι ένα βαθιά βιωματικό μουσικό έργο. Ένα έργο γεμάτο από αισιοδοξία και εξωστρέφεια που εκφράζει τις αξίες της Κρήτης, όπου η συντροφικότητα και η επικοινωνία γίνονται θέσεις και απομακρύνουν τη μοναξιά και τη μισαλλοδοξία.

01

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είναι ο οποίος έχει και στο παρελθόν διδάξει και αξιοποιήσει Κρητικούς ερμηνευτές όπως το Νίκο Ξυλούρη και το Χαράλαμπο Γαργανουράκη, επιλέγει και προτείνει τώρα τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, ένα νεαρό τραγουδιστή από την Κρήτη, ο οποίος ανοίγει τη νέα γενιά των τραγουδιστών και λυράρηδων. Στη φωνή και στην προσωπικότητά του, ο Μαρκόπουλος βρίσκει τον νέο ερμηνευτή των τραγουδιών του έργου.

Στον “Κρητικό Ορίζοντα” ο συνθέτης σκιαγραφεί μία σύγχρονη πορεία γεμάτη από νεανικά περπατήματα, σκέψεις, φαντασίες και μελλοντικές ανησυχίες. Στο στίχο ο συνθέτης εμπνέεται από τις κουβέντες των απλών ανθρώπων, τη λαϊκή σοφία, το πνεύμα του παγκόσμιου και ελληνικού κόσμου των λογίων και των ποιητών απέναντι σε ένα διεθνικό κόσμο, όπου η τεχνολογία παρεμβάλλεται μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων.

Στο έργο συμμετέχει η 14μελής ορχήστρα “Παλίντονος αρμονία” και το φωνητικό σύνολο Libro Coro, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist