Γιώργος Μπίλιος & Νίκος Γερακάρης – “Η Τρύπα” | Νέο τραγούδι

17/03/2022

Μετά την κυκλοφορία της «δικής του» Σκονισμένης Ελπίδας με την Ευτυχία Μητρίτσα, ο Γιώργος Μπίλιος επέλεξε αυτή τη φορά να συνεργαστεί με τον τραγουδοποιό Νίκο Γερακάρη, ερμηνεύοντας το νέο κομμάτι του, σε ένα πρωτότυπο πάντρεμα δύο διαφορετικών μουσικών κόσμων.

«Η Τρύπα» είναι η 2η κυκλοφορία του Νίκου Γερακάρη (στίχοι – μουσική), με τη φωνή του ερμηνευτή Γιώργου Μπίλιου αυτή τη φορά και την ενορχήστρωση του εξαιρετικού Άκη Μουχλιανίτη. Πρόκειται για ένα τραγούδι με έντονα τα στοιχεία μιας rock – blues μπαλάντας, δίνοντας στους ιδιαίτερους στίχους μια επιπλέον βαρύτητα στην ποιητική τους ακροβασία.

Ο Γιώργος Μπίλιος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε marketing, ενώ εργάζεται στην διαφήμιση. Εδώ και 15 χρόνια έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Θεοδοσία Τσάτσου και η Μελίνα Τανάγρη. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Διακόπτης» κυκλοφόρησε το 2018, ενώ συνεχίζει δισκογραφικά με 4 επιπλέον singles έως τώρα . Είναι ο εμπνευστής και κύριος εκφραστής του αφιερώματος στον David Bowie, με την Heroes tribute band. Γνωστός ως frontman του αγγλόφωνου σχήματος Amnesia Pills, με τους οποίους συμμετείχε στο Rockwave Festival το 2017. Σχετικά με την συνεργασία του με τον Νίκο Γερακάρη, δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Με κέρδισε η ευγένεια και το πάθος του Νίκου για το τραγούδι γενικότερα. Η τρύπα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που με κέντρισε από το πρώτο άκουσμα.»

Στο πρώτο τραγούδι της νέας συνεργασίας, την χαρακτηριστική ερμηνεία του έχει χαρίσει ο Γιώργος Μπίλιος σε στίχους και μουσική του Νίκου Γερακάρη. Την ενορχήστρωση, ηχογράφηση, μίξη και mastering έχει κάνει ο Άκης Μουχλιανίτης και συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Χατζιλουκάς κιθάρες, Οδυσσέας Τσάκαλος τύμπανα, Χάρης Κελλάρης μπάσο και Άκης Μουχλιανίτης πιάνο-πλήκτρα. Την φωτογραφία του εξωφύλλου τράβηξε η Μαρίζα Καψαμπέλη, την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί, ενώ τα γραφιστικά επιμελήθηκε ο ίδιος ο Νίκος Γερακάρης.

Το τραγούδι «Η Τρύπα» με διεισδυτικό τρόπο προσπαθεί να αποτυπώσει την εσωτερική κατάδυση στα μύχια της ψυχής και την απόφαση που τελικά ποτέ δεν ξέρουμε αν θα έρθει.

Ακολουθήστε τους στα social media:

Γιώργος Μπίλιος: Facebook
Νίκος Γερακάρης: Facebook


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist