Ο σκηνοθέτης Γιώργος Νικόπουλος στην εκπομπή “Συναντήσεις”

18/12/2020

Την Κυριακή 20 Δεκεκβρίου στις 19.00, καλεσμένος της Ελένης Γουρνέλου στην εκπομπή “Συναντήσεις”, ο σκηνοθέτης ταινιών animation, μουσικός και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γιώργος Νικόπουλος.

Ο Γιώργος Νικόπουλος σπούδασε Τέχνες Ήχου και Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου ασχολήθηκε κυρίως με το animation και τις παραστατικές τέχνες. Έχει εργασθεί σαν ηθοποιός στο θέατρο και σαν βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Δήμο Αβδελιώδη από το 2010 ως το 2013. Το 2014 ίδρυσε την ΒΑΥΒΩ Productions και ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους animation, “Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου“, ένα έργο του Δημήτρη Μπασλάμ.

Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το θέμα της έρευνάς του είναι η συγγένεια του animation με το θέατρο σκιών και επιβλέπουσα καθηγήτρια της έρευνας είναι η βίντεο καλλιτέχνις κα Μαριάννα Στραπατσάκη, πρώην πρόεδρος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία animation “ΤΗΕΟΧ” έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2017 και συμμετείχε σε πληθώρα φεστιβάλ του εσωτερικού και εξωτερικού σημειώνοντας αξιόλογες διακρίσεις. Το 2018 επιλέχθηκε από την εταιρεία ARTWORKS που τελεί υπό την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σαν ένας από τους 15 βραβευθέντες νέους Έλληνες καλλιτέχνες του οπτικοακουστικού χώρου.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist