Ζαχαρούλα Κληματσάκη – «Ζαχαρούλα»

17/05/2022

Ζαχαρούλα Κληματσάκη

«Ζαχαρούλα»

Στίχοι – μουσική: Παραδοσιακό

Πόσο συχνά μπορεί να συμβεί, μία σύγχρονη τραγουδίστρια να βρει τον εαυτό της μέσα στα βάθη της παραδοσιακής μας μουσικής; Να βρει μία δημιουργία σαν να είχε γραφτεί για την ίδια και να έχει την ευτυχία να το τραγουδήσει μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του Γιώργου Ντινάκου και μιας σπουδαίας ομάδας μουσικών μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Δίσκου σε πρωταγωνιστικό ρόλο αφού το κλαρίνο του δεσπόζει στο τραγούδι; Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη «ανακαλύπτει» τη «Ζαχαρούλα», ένα παραδοσιακό τραγούδι που το συναντάμε στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Mας την παρουσιάζει και μας προ(σ)καλεί να την τραγουδήσουμε και να την χορέψουμε!

Ο Γιάννης Μαργετουσάκης και ο Θάνος Λυμπερόπουλος (kiss the Frog) προσεγγίζουν το τραγούδι με «βουκολική» διάθεση. Ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και με πρωταγωνιστές τον Νικόλα Φραγκιουδάκη, την Ζαχαρούλα Κληματσάκη αλλά και τον Γιάννη Δίσκο με το κλαρίνο του, απογειώνουν τη «Ζαχαρούλα» και μας φτιάχνουν τη διάθεση!

Έπαιξαν οι μουσικοί

Γιάννης Δίσκος (κλαρίνο), Χρήστος Κουμούσης (πλήκτρα), Αλέξανδρος Κούρος (τύμπανα), Μιχάλης Δάρμας (μπάσο), Γιώργος Ντινάκος (κιθάρες) ενώ φωνητικά έκανε η Αγγελική Τσαβίδη. Το programming, η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Γιώργο Ντινάκο (7roadstudio) και το mastering από τον Δημήτρη Τζιόλα (7roadstudio).

Το τραγούδι “Ζαχαρούλα” μπορείτε να το βρείτε στα ψηφιακά καταστήματα και στις streaming υπηρεσίες:
Spotify: https://open.spotify.com/track/5eGhvmD91E0TaVNEmKnxve?si=6604488c313c4864 Itune/applemusic: https://music.apple.com/us/album/zacharoula/1623479035?i=1623479036
Deezer: https://deezer.page.link/5uNtK4611PddLz4j6

Λίγα λόγια για τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βεάκη και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους σκηνοθέτες (Ανατόλι Βασίλιεφ, Βασίλης Νικολαΐδης, Ηλίας Καρελλάς κ.ά.) σε σημαντικούς χώρους (Μικρό και Μεγάλο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής κ.α.).

Παράλληλα, έχει σπουδάσει πιάνο και σαξόφωνο ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με καταξιωμένους δασκάλους (Έλλη Πασπαλά, Τζούλη Μασσίνο, Πάνος Δήμας,κ.α) και πλέον διδάσκει και η ίδια φωνητική.

Έχει παρουσιάσει δικές της μουσικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Τριανόν, Ίλιον Plus, Passport, Σφίγγα, Holywood Stage, Ιανό κλπ) καθώς και σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Follow

Facebook / Instagram


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist