Βαγγέλης Κέφαλος

Ημέρες & ώρες μετάδοσης:

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Μεγάλωσα σε μία πόλη που… πιο εργατική δεν γίνονταν. Στον Ταύρο ή όπως την έλεγαν παλιά στα "Σφαγεία". Έντονο το ‘’χρώμα’’ της Μικράς Ασίας μιας και οι ρίζες μου κρατούν γερά και όπως θα ξέρετε οι Μικρασιάτες φημίζονται για το καλό φαΐ και την κουλτούρα τους... Αν και εργάτης (όπως έλεγε) ο πατέρας μου με θυμάμαι να σκαλίζω τις κασέτες του και να ακούω από Νέο Κύμα μέχρι Pink Floyd. Για κάτι που τον ευγνωμονώ ήταν η μουσική παιδεία που μου έδωσε κι ας μην το ξέρει ο ίδιος.

Έκανα αποστείρωση χρονάκια δεκαδύο μέσα σ' ένα γυάλινο οξυζενέ ωδείο κόσμος ξεχασμένος, πιάνο κλασσικό. Ανώτερα θεωρητικά κτλ κτλ...Ύστερα ήρθαν τα συγκροτήματα, οι συναυλίες , οι προφεστιβαλικές - όλα αυτά σαν ένας απόηχος μου ακούγονται σήμερα. Όμως το μεγαλύτερο όνειρο ήταν η σύνθεση μουσικής κινηματογράφου (έμεινε στο ράφι βέβαια). Αυτό ήθελα και με θυμάμαι να ξημεροβραδιάζομαι στα δισκάδικα της Ηφαίστου διαλέγοντας soundtracks...

Αργότερα ήρθε στην ζωή μου μια άλλη μεγάλη αγάπη όπως αυτή της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής όπου λίγο έως πολύ πέρασα μία ολόκληρη ζωή μέσα στα studios (25 χρόνια είναι πολλά;). Πόσο δίκιο είχε ο Ελύτης… άλλα είναι εκείνα που αγαπώ γι’ αλλού γι’ αλλού ξεκίνησα.

Όμως για έναν περίεργο λόγο το ραδιόφωνο δεν έλειψε ποτέ από την ζωή μου. Με θυμάμαι πάντα με ένα μικρό ραδιοφωνάκι δίπλα στο κρεββάτι, απαραίτητο για να χαλαρώσω, για να κοιμηθώ ακούγοντας πότε Τρίτο, πότε Jazz FM (όταν υπήρχε) ακόμα και Πειραϊκή Εκκλησία… Πάντα διακαής πόθος μου ήταν να βρεθώ μπροστά στο μικρόφωνο που θα ταξίδευε την φωνή μου μέσα από τα ερτζιανά... Όλη αυτή η μαγεία του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το ηχειάκι στο μικρό ραδιοφωνάκι και ζωντανεύει εικόνες μέσα από την μουσική, τις μεσαίες συχνότητες στην φωνή και το proximity effect, το εφέ της εγγύτητας.

Τα κατάφερα εδώ και αρκετό καιρό μέσα από ιντερνετικό σταθμό. Όμως τα FM για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση που δεν μπορούσα να αντισταθώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας του Empneusi 107 FM.

Βάλτε Ραδιόφωνο να μας ακούτε !!!


Προηγούμενες Εκπομπές


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist