Γιάννης Δεναξάς

Μέρες Ραδιοφώνου

Ημέρες & ώρες μετάδοσης:

Πέμπτη 20:00 22:00

Ραδιόφωνο… μια λέξη που ένιωθα πάντοτε τόσο ιδιαίτερη και τόσο οικεία.
Το ραδιόφωνο ήταν ο χώρος όπου έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Ερμούπολη. Ήμουν 8 ετών (το 1992) όταν μου έμαθε ο πατέρας μου πως να παίζω τραγούδια στον αέρα, χρησιμοποιώντας τα πικάπ και την κονσόλα. Τον επόμενο χρόνο, μετέτρεψα τη σοφίτα της γιαγιάς σε studio… στήνοντας τον πρώτο μου ραδιοφωνικό σταθμό όπου έκανα εκπομπές μαζί με φίλους και συμμαθητές. Ακολούθησε μια δεκαετία στενής ενασχόλησης μου με το μέσο αφού και η οικογένεια μου είχε πια δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά με το ραδιόφωνο.

Το 2002 έφυγα από τη Σύρο για σπουδές. Πήρα πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕ από το ΤΕΙ Πειραιά και μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Δικτυοκεντρικά Συστήματα από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.  Στα χρόνια των σπουδών, το ραδιόφωνο είχε εξέχουσα θέση στην καθημερινότητα μου (ως ακροατής), αλλά και στις διακοπές μου (ως παραγωγός και IT manager). Τα καλοκαίρια στη Σύρο, έκανα εκπομπές στο οικογενειακό μας ραδιόφωνο, τον αγαπημένο Super FM, στη γνώριμη συχνότητα των 107 MHz.

Από το 2007 ξεκίνησα να σχεδιάζω το project του «Empneusi», ωστόσο δυσκολίες της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψαν την υλοποίησή του, παρά μόνο ως ένα πειραματικό web radio με home studio στην Πετρούπολη, όπου έμενα τότε.

Το 2010, συνεργάστηκα με τον φίλο μου Γιάννη Κουλουκάκο και στήσαμε ένα όμορφο concept στον Atlantis 105,2. Ένα ραδιόφωνο που εξέπεμπε στα ερτζιανά της Αθήνας και έπαιζε καλή ελληνική ροκ & εναλλακτική μουσική με παραγωγούς που κάλυπταν 24ωρο πρόγραμμα και με καλλιτέχνες που στήριξαν την προσπάθεια. Την επόμενη χρονιά η «παρέα» μετακόμισε στο web, με το στήσιμο του TrollRadio.gr.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκα ως developer σε εταιρείες (μεταξύ αυτών και η Radiojar που συνδύαζε την πληροφορική με το ραδιόφωνο), συνεργάστηκα σε τεχνικό επίπεδο με γνωστά ραδιόφωνα της Αθήνας, υπηρέτησα τη μαμά πατρίδα και επέστρεψα στη Σύρο το 2014 για οικογενειακούς λόγους. Λειτούργησα τον Super FM για ένα εξάμηνο, ενώ το Νοέμβριο του 2014 βγήκε για πρώτη φορά στα ερτζιανά των Κυκλάδων ο Empneusi 107 FM.

Στις αγαπημένες μου δραστηριότητες, εκτός από το ραδιόφωνο, συγκαταλέγονται τα ταξίδια, το development, η γενικότερη ενασχόληση με την τεχνολογία και φυσικά το παιχνίδι με τα παιδιά μου, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα.

Ραδιοφωνικά τα λέμε πλέον κάθε Πέμπτη βράδυ από τις 20:00 μέχρι τις 22:00.

Καλή ακρόαση,
Γιάννης Δ.


Προηγούμενες Εκπομπές


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist