Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το 4ο ¡syroskidz!

05/11/2019

Το ¡syroskidz!, το παιδικό φεστιβάλ που χτυπά για τέταρτη χρονιά στην καρδιά των Κυκλάδων, μάς προσκαλεί να διαμορφώσουμε από κοινού τη μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών.

Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σύρο από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου 2020, την Άνδρο και τη Σίκινο, καλεί παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς φορείς και φεστιβάλ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση με κάποιο πολιτιστικό ή αθλητικό δρώμενο (παιδική παράσταση, προβολή παιδικής ταινίας, αφήγηση παραμυθιού, αγώνα τρεξίματος, κ.ά.) ή να διοργανώσουν δημιουργικό εργαστήρι (π.χ. ζωγραφικής, πηλοπλαστικής, μαγειρικής, κ.ά.).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν πρόταση, στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά οι συντελεστές, το περιεχόμενο, ο απαραίτητος εξοπλισμός της προτεινόμενης δράσης, καθώς επίσης και η ηλικιακή ομάδα των παιδιών στην οποία απευθύνεται. Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στο email του ¡syroskidz!: syroskidz@gmail.com

Ιστορία
Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz! διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 στη Σύρο. Από το 2018 το ¡syroskidz! ταξιδεύει και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων (Φολέγανδρο, Σίφνο, Κύθνο, Κίμωλο, Δονούσα) και απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά.

Δράσεις
Στις δράσεις του ¡syroskidz! συγκαταλέγονται: Δημιουργικά παιχνίδια, Μουσειοπαιδαγωγική, Κουκλοθέατρο, Προβολές ταινιών animation, Αφήγηση παραμυθιού, Συλλογικές δραστηριότητες με βάση τις τέχνες, Γιόγκα και γυμναστική.

Όραμα
Όραμά μας είναι να προσελκύουμε παιδικό κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακινώντας τους επισκέπτες να βρεθούν σε νησιά των Κυκλάδων.

Τι έχει καταφέρει

  • 7 παιδιά από τη Σύρο και τη Νάξο που συμμετείχαν στην Υπαίθρια Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής 4 βραβεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2018 για τα έργα τους στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.
  • 4 από αυτά ξεχώρισαν και θα βραβευτούν στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής στο μουσείο της Ακρόπολης το Δεκέμβριο του 2019.
  • Το παιδικό φεστιβάλ των Κυκλάδων συνεργάζεται με άλλα μεγάλα φεστιβάλ.
  • Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φιλοξενούνται εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις όπως, «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας»
  • Το 2019 εγκαινιάσαμε στη Σύρο μια μικρή Ανοιχτή Παιδική Βιβλιοθήκη.
  • Στο πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνονται πάντα νησιά της άγονης γραμμής όπου ταξιδεύουν δράσεις του φεστιβάλ.
  • Μέρος των παιδικών καμβάδων δόθηκαν σε 2 δημοτικά σχολεία της Σύρου όπου και εκτέθηκαν.
  • Το φεστιβάλ έχει μεταδοθεί ζωντανά από ραδιοφωνικό σταθμό και έχουν πραγματοποιηθεί ζωντανές συνδέσεις με την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3.
  • Ήδη, τα τρία χρόνια διεξαγωγής του Φεστιβάλ και τα πέντε χρόνια διεξαγωγής της Υπαίθριας Παιδικής Έκθεσης Ζωγραφικής (συμμετέχουν με τα έργα τους παιδιά από όλες τις Κυκλάδες) η οποία εντάσσεται στο φεστιβάλ απέδειξαν την απήχησή του στις τοπικές κοινωνίες και δημιούργησαν νέες προοπτικές για δράσεις σε γλώσσες εκτός της ελληνικής.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist