ΚΟΙΝΩΝΩ TINOS ART GATHERING: Διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας “Τέσσερα – Συν Ένα – Στοιχεία”

26/04/2022

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΕΣΣΕΡΑ -ΣΥΝ ΈΝΑ- ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΩ TINOS ART GATHERING

25.04 – 22.5.2022

Ένας μήνας γεμάτος ανοιχτές συναντήσεις, εξερευνήσεις, εργαστήρια, ραδιοφωνικές εκπομπές, συζητήσεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις. Ας αναστοχαστούμε τη σχέση ανθρώπινης κοινωνίας και φυσικού περιβάλλοντος με φόντο το ποικιλόμορφο γεωλογικό τοπίο της Τήνου.

Το ΚΟΙΝΩΝΩ δανείζεται τα τέσσερα στοιχεία: γη, νερό, αέρας, φωτιά – συν ένα- το “στοιχείο” του χρόνου. Συστήνει ένα θεματικό πρόγραμμα residency που επιχειρεί να εντάξει το ίδιο το τοπίο στην αντίληψή μας για το χώρο, το χρόνο, τις εποχές, την ύλη, την ενέργεια, τη φύση, την παράδοση και τις διάφορες κοινωνικές εκφάνσεις τους.

Εκκινώντας από την ιδιαίτερη γεωλογία και το πολιτισμικό απόθεμα της Τήνου, το πρόγραμμα φιλοξενίας Τέσσερα -συν ‘Ενα- Στοιχεία εγκαθίσταται για ένα μήνα στο νησί. Δημιουργεί συνθήκες ζύμωσης και διαλόγου με την τοπική κοινότητα για θέματα βιωσιμότητας, περιβάλλοντος, σύγχρονης τέχνης, παράδοσης και επιστήμης. Είμαστε σε θέση να υπερβούμε το διαχωρισμό μεταξύ ανθρώπινης κοινωνίας και περιβάλλοντος;

Μέσα από συλλογικές δραστηριότητες και ένα άμεσα βιωματικό πλαίσιο συζήτησης, πρόκειται να οικοδομήσουμε μια ζωντανή διεπιστημονική κοινότητα σε πέντε τοποθεσίες της Τήνου.

Λατομεία Κουμελά, Κακιά Σκάλα, χωριό Ισμαήλ, Λιμνοδεξαμενή Λιβάδας, Λιβάδι Κώμης.

Residents 2022

Φέτος, υποδεχόμαστε στην Τήνο 14 residents από Ελλάδα, Γαλλία, Κανάδα, Αυστραλία με αποστολή να διερευνήσουν τη σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την ανθρώπινη κοινωνία. Εικαστικοί, ερευνήτριες, φωτογράφοι, μουσικοί, αρχιτεκτόνισσες, ανθρωπολόγοι, γεωγράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, συνεργάζονται και εγγράφουν νέες αναπάντεχες αφηγήσεις μεταξύ τέχνης και βιωσιμότητας.

Paul Mouginot
Adam Fish
Eleni Zervou
Steve Bates
Maro Fasouli
Jacob Moe
Kleopatra Haritou
Sylvain Guyot
Kristof Guez
Pascal Desmichel
Andreas Levisianos
Dimitra Kandia
Georgia Manousogiannaki
Irini Vallindra.

Ένας από τους θεμελιώδεις στόχους του Κοινωνώ είναι ηανάμειξη της τοπικής κοινότητας στις δράσεις του προγράμματος φιλοξενίας. Με μεγάλη μας χαρά καλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Τήνου, να συμμετέχουν στα ανοιχτά εργαστήρια, για ενήλικες, και για παιδιά, που θα γίνουν από τους residents.

Επιπλέον, καλούμε τους μόνιμους κατοίκους της Τήνου να γίνουν μέλη της ομάδας του Κοινωνώ, συνεισφέροντας εμπράκτως στην οργάνωση των επιμέρους δραστηριοτήτων, μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τις εκδηλώσεις!

https://kinono.gr/

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist