Νέο album Johnny Labelle “May Your Dreams Come True”

16/03/2023

Ο Αθηναίος crooner Johnny Labelle επιστρέφει με το νέο album του, May Your Dreams Come True.

Ένα εσωστρεφές ταξίδι, που εμβαθύνει στα θέματα της απομόνωσης, της αβεβαιότητας και του χάσματος ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα. Τα κομμάτια, γραμμένα σε μια ταραχώδη περίοδο, αντικατοπτρίζουν το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον, συναισθήματα, που έχουν καταστεί υπερβολικά γνώριμα τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα λειτουργούν και ως φάρος ελπίδας, μια υπενθύμιση ότι ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές υπάρχει πάντα η ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Την παραγωγή του δίσκου συνυπογράφει ένας παλιός φίλος και συνεργάτης του Labelle, ο πολυτάλαντος μουσικός, παραγωγός και illustrator Fred Afraid. Η ηχογράφηση του album ολοκληρώθηκε με την βοήθεια του Ηλία Λιβιεράτου (Dury Dava, Wild Terrier Orchestra) στα τύμπανα και της Καλλιόπης Μητροπούλου (Oia Band, Pan Pan, Echo Tides) στο βιολί και στα έγχορδα, στο στούντιο Electric Highway από τον Γιάννη Βούλγαρη.

Bio

Ο σκοτεινός, εσωστρεφής και ρομαντικός μουσικός κόσμος του Johnny Labelle, που έχει περιγραφεί ως «παρανοϊκός Frank Sinatra» και «σαν να βγήκε από το Twin Peaks’ Roadhouse Club”, αντλεί επιρροές από μια ποικιλία μουσικών στυλ: από dream και ambient pop μέχρι post-punk και love ballads της δεκαετίας του ’50.

Ο Αθηναίος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και παραγωγός κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το ντεμπούτο του άλμπουμ “Cold Fruit” το 2019 σε συμπαραγωγή με τον σκηνοθέτη και παραγωγό ταινιών Aaron Khandros, το οποίο περιλάμβανε συνεργασίες με καλλιτέχνες απο διάφορα καλλιτεχνικά πεδία: την μουσικό και τραγουδοποιό Magic Island, την βραβεβμένη με Pulitzer και ιδρυτικό μέλος της ποιητικής ομάδας Language Poets Rae Armantrout, καθώς και με κινηματογραφιστές όπως η Martha Colburn, ο Zachary Epcar και η Karissa Hahn.

Το 2020, μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του LP, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του “XVIII” στην Inner Ear και σε συνεργασία με τον παραγωγό Βασίλη Ντοκάκη, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος No Clear Mind.

¨Εχει εμφανιστεί ζωντανά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ όπως το ESNS και έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι: Sean Nicholas Savage, Mega Bog, Jaakko Eino Kalevi και Discovery Zone.

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist