Νίκος Καλαντζάκος – Nocturne

26/09/2016

“Nocturne” είναι ο τίτλος της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς του συνθέτη Νίκου Καλαντζάκου, η οποία περιλαμβάνει οκτώ ορχηστρικές συνθέσεις.

Ο Νίκος Καλαντζάκος έχει μια μακρόχρονη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές. Καθένα από τα οκτώ κομμάτια του δίσκου αφηγείται τη δική του ιστορία, με βάση τη jazz και την ethnic μουσική, αλλά και στοιχεία κινηματογραφικής, κλασσικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Μαζί του σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά ήταν οι εξαίρετοι και πολύ ταλαντούχοι μουσικοί: Haig Yazdjian στο ούτι, David Lynch στο σαξόφωνο και στο φλάουτο, Σταύρος Λάντσιας στα τύμπανα, Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο, Γιώργος Καλούδης στο τσέλο, Κώστας Μερετάκης στα κρουστά, Alfred Sthuni στο βιολί και Παρασκευάς Κίτσος στο κοντραμπάσο.

To CD διανέμεται ψηφιακά απ την PROTASIS MUSIC .

Ο Νίκος Καλαντζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία  8 ετών, ξεκινώντας κιθάρα με δάσκαλο τον Δημήτρη Φάμπα. Παράλληλα ασχολείται με τα πληκτροφόρα όργανα και σε ηλικία 14 ετών ξεκινάει ηλεκτρονικό όργανο – hammond με καθηγητή τον Κώστα Γανωσέλη ενώ στρέφεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη χρήση των synthesizers και στις μουσικές εφαρμογές μέσω των computers. Στη συνέχεια παίρνει γνώσεις Jazz μουσικής, σύγχρονης  αρμονίας και ενορχήστρωσης με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου. Το 1994 μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Βασίλη Τζιαζιά (κιθάρα), Γιάννη Βασσάλο (Μπάσο), και Στέφανο Δημητρίου (Τύμπανα) δημιουργούν το συγκρότημα Loud Jazz όπου για πέντε χρόνια αφήνει το στίγμα του στα μουσικά δρώμενα της εποχής.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια “υπογράφει” την Ελληνική δισκογραφία με συμμετοχές, ενορχηστρώσεις, μουσικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις με τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Αντύπας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Ζαμπέτας, Νίκος Ζούδιαρης, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Θηβαίος και άλλους.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist