Nomik – “Νευροκόπι” (Νέο Single) & “Χαρούμενες Φάτσες” (Νέος Δίσκος)

04/12/2020

Το Νευροκόπι είναι το πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο του Nomik με τίτλο Χαρούμενες Φάτσες. Από τις πρώτες κιόλας νότες του γίνεται κατανοητό πως ο τραγουδοποιός ξαναμοιράζει τα χαρτιά της εγχώριας ροκ σκηνής σπάζοντας στερεότυπα και παρωχημένες ιδεοληψίες φέρνοντας στο προσκήνιο την ελληνική λαϊκή παράδοση.

Ο Nomik περιγράφει γλαφυρά το προσωπικό, κοινωνικό κι εν τέλει πανανθρώπινο στοίχημα που δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ’ αυτόν που μας δόθηκε. Το Νευροκόπι είναι ένα τραγούδι για τους τολμηρούς, τους ρομαντικούς και τους ονειροπόλους, για εκείνους που ακόμα και για πάντα στέκονται όρθιοι και δουλεύουν μέσα τους το φως, για εκείνους που αγαπάνε, για τους αλληλέγγυους και τους διαφορετικούς. Ένα τραγούδι για τον πιο μακρύ και δύσκολο χειμώνα της ζωής. Για το βαθύτερο σκοτάδι και το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας που μόνο η αγάπη κι η ελευθερία φέρουν.

“Ζήτω η αγάπη Η ελευθερία Ζήτω του πνεύματος Η αναρχία”.

3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του debut solo album του “I Ain’ t Gonna Be A King”, ο Nomik χαρισματικός και πολυσχιδής με πλούσιο βιογραφικό και αξιοζήλευτη πορεία την τελευταία 25ετία (frontman του σπουδαίου ελληνικού psych rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy) επιχειρεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και πρώτο ελληνόφωνο.

Ο τίτλος του είναι Χαρούμενες Φάτσες, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλα και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένα καταστήματα, αλλά είναι διαθέσιμο από τώρα για pre-order μέσω Bandcamp.

Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκινά απ’ την καρδιά της Ελληνικής ροκ των 80’s με στάσεις σε λιμάνια όλης της έντεχνης εναλλακτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων για να καταλήξει τελικά στην παράδοση και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Album Pre Order

Νέκτη Αραμπατζή: Nevrokopi Photo Cover

Credits
νόμικ: στίχοι | μουσική | φωνή | ενορχήστρωση | παραγωγή | ρυθμικές ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες
τάσος χαλκίδης: βοηθός παραγωγής | πιάνο | πλήκτρα
φώτης καραογλάνης: ηλεκτρικές κιθάρες
μιχάλης σεμερτζόγλου: μπάσο
αντώνης δούνιας: τύμπανα
μιχάλης βρέττας: βιολιά
γιώργος βόλης: μπουζούκι
πρόβες ετοιμασία: sound elements studio
clyde jabra: ηχογράφηση artracks recording studios
γιώργος πρινιωτάκης: μίξη artracks recording studios
χρήστος μέγας: mastering
that long black cloud: artwork
enter events: record label

Ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ποιητής Nomik, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από μικρές σκηνές και μπαράκια της πόλης. Το 1994 με τους P.X Harris και C.J AOS δημιούργησαν τους Universal Trilogy, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της χώρας, καταφέρνοντας έξι δίσκους, συνεργασίες και αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2004 με τους Πάρη Βασιλειάδη και Θοδωρή Αραμπατζή, δημιουργεί τους Sleepin Pillow οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μπάντες του είδους, υπηρετώντας πιστά από το 2008 με τέσσερις δίσκους, την ψυχεδελική ροκ και παίρνοντας μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Το 2010 μελοποιεί 12 ποιήματά του και οργανώνει την παραγωγή του δίσκου με τίτλο “Απ’το φως της σκόνης”, δημιουργώντας την μπάντα “Το φως της σκόνης” με συμμετοχή των Κωνσταντίνου Σάος και Βασίλη Μιχαηλίδη. Κυκλοφορούν ψηφιακά το 2018. Ανήσυχο πνεύμα πάντα ο Nomik, το 2016 συμπράττει με τους Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) και Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) συντάσσοντας τους “Seahorse” με δύο δίσκους ήδη στο ενεργητικό τους. Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στις γυναίκες με τίτλο “I ain’t gonna be a king”, καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο “Της επιστροφής της διαδοχής”,ενώ το 2020 κυκλοφόρησε την 2η σειρά ποιημάτων του με τίτλο ”Αποχέτευση”.

Ο Nomik έχει συμμετοχές σε αρκετά άλμπουμς τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως ερμηνευτής (G.A.D. , Tasman, Ground Zero, Dreamachinery) είτε ως συνθέτης – στιχουργός ( Κατερίνα Μακαβού, Γιάννης Μήτσης, Osmosis, Kai Reznik ) είτε ως παραγωγός (Cane Potenas). Ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Ανεστόπουλος, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης και άλλοι.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist