Σεπτέμβριος στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

01/09/2017

Σταθερή συνήθεια κάθε Σεπτέμβρη, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων κάνει την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές λίγο πιο ευχάριστη αφού για ακόμη μία φορά στην αγαπημένη σκηνή της πόλης θα κάνουν την εμφάνισή τους καλλιτέχνες που όλοι έχουμε αγαπήσει.

H έναρξη γίνεται στις 2 Σεπτέμβρη με άρωμα Γαλλίας. Ο λόγος για τους “La Femme”, οι οποίοι έρχονται για να μας ξεσηκώσουν και να μας καλέσουν να ζήσουμε μαζί τους ένα γαλλικό «πανηγύρι», με πρωταγωνιστές τόσο τις μελωδίες τους όσο και το χορό, στον οποίο σίγουρα κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου κλείνει ο κύκλος της ΒΑΒΕΛ, μίας παράστασης που συζητήθηκε και αγαπήθηκε πολύ. H ΒΑΒΕΛ 2 καταφτάνει στην Τεχνόπολη για δύο βραδιές και θα είμαστε όλοι εκεί για να παρακολουθήσουμε τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Το Athens School Festival, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, θα μας χαρίσει ένα εκρηκτικό Σαββατοκύριακο 9 & 10 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο και τα 18 συγκροτήματα που ξεχώρισαν στις συναυλίες του Φεστιβάλ αυτή τη χρονιά. Νέοι καλλιτέχνες συστήνονται στο κοινό, εντυπωσιάζουν με το ταλέντο τους και μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τη μουσική.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των Locomondo με τον  Tonino Carotone, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Οι Locomondo, τους οποίους απολαύσαμε σε ένα άκρως καλοκαιρινό beach party στην Τήνο, έρχονται με δύο νέα τραγούδια στις «αποσκευές» τους και παντρεύουν τα παραδοσιακά όργανα του ρεμπέτικου με τη μουσική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και την ξεχωριστή ερμηνεία του Tonino Carotone.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ίσως την πλέον αναμενόμενη συναυλία του φθινοπώρου. Οι εμβληματικές φιγούρες του εγχώριου ροκ γίγνεσθαι, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies, μας καλούν στο δικό τους ταξίδι «από γιορτή σε γιορτή».

Το 8ο Djangofest της Αθήνας, Athens Gypsy Jazz Festival, επιστρέφει μαζί με το Meet Market και πολλές παράλληλες δράσεις για όλες τις ηλικίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η καθιερωμένη πια γιορτή της gypsy jazz μας προσκαλεί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt που μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες του ’30 -’40 με τις πρωτότυπες συνθέσεις του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του και δημιούργησε ένα νέο ρεύμα της τζαζ, ολοζώντανο μέχρι σήμερα.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην οποίσ θα ενώσουν τις φωνές τους οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μέλισσες, Gadjo Dilo, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη. Στο φετινό εμπλουτισμένο πρόγραμμα θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο αγαπημένο αυτό μέρος στην Αθήνα θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο ταλαντούχος 26χρονος Tom Odell τον οποίο αγαπούμε ιδιαιτέρως.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

02.09: Οι LaFemme στην Αθήνα

04–05.09: Νατάσσα Μποφίλιου ΒΑΒΕΛ 2 – SummerEdition Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος

09-10.09: Athens School Festival

13.09: Locomondo feat. Tonino Carotone

15.09: Γιάννης Αγγελάκας – Παύλος Παυλίδης & B-Movies Από γιορτή σε γιορτή

16–17.09: 8ο Djangofest Athens Gypsy Jazz Festival 2017

19.09: Συναυλία Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία» Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μέλισσες, Gadjo Dilo, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη

20.09: Tom Odell Opening: Irene Skylakaki

Πηγή: Culturenow.gr


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist